Freitag, 24. Februar 2012

Ayurveda leren en ervaren


Ayurveda leren en ervaren – een lang weekend op een schitterende lokatie


Ontdek de dokter in jou




Bent u  geïnteresseerd in Ayurveda of werkt u zelfs al in dit vak? Maak dan gebruik van de  gelegenheid om van 23 tot 26 maart 2012 uw kennis tijdens intensieve workshops te verdiepen en vooral te ervaren. U logeert in een mooie villa, gelegen in een 7000m² groot park met zeer oude bomen en een adembenemend uitzicht. De villa bevindt zich net buiten het centrum van Spa, Belgie.





Dr. Shubhangee Satam en Lydia Reuter begeleiden u vanaf vrijdag middag tot en met maandag ochtend door een groot aantal workshops rond Ayurveda, zodat u vervolgens uw nieuw verworven kennis in uw privé of beroeps leven kunt integreren. Dit lang seminaar weekend is bestemd voor iedereen die  geïnteresseerd is in Ayurveda, of u en uw gezin gewoon gezonder en bewuster wil leven, u andere mensen lifestyle advies wilt geven of simpelweg iets goed wilt doen door massages te geven.


Over ons:

Dr. Shubhangee Satam, M.D. (Ayurveda) uit Mumbai, India, heeft 16 jaar klinische ervaring en 12 jaar ervaring als kruidenexpert. Zij reist regelmatig door Amerika en Europa en geeft daar Ayurveda- en Yogaworkshops, lezingen, onderwijst en geeft privé consulten. Zij is een opgeleide yoga docente.








Lydia Reuter, Ayurvedic Practitioner en herboriste uit Cadier en Keer, Nederland. Werkt sinds 2006 in haar eigen praktijk voor natuurgeneeskunde/Ayurveda.
Zij geeft bovendien workshops zoals Ayurvedisch koken, Dagelijkse routine, Delicatessen uit de berm en de geneeskracht van kruiden en specerijen.














Overzicht programma:

Vrijdag: 
ca. 13 uur aankomst, lunch 
korte introductie Ayurveda 
leer je constitutie kennen 
yoga, pranayama 
avondeten 

Zaterdag:
yoga/meditatie/pranayama
ontbijt
massage workshop
lunch
yoga/ontspanningstechniken

workshop Ayurvedisch koken en
gemeenschappelijk eten




Zondag: 
yoga/meditatie/pranayama 
ontbijt 
hoofdmassage 
voetmassage met massage kom
lunch
boswandeling
Ayurveda en Beauty – verzorging van huid en haar
avondeten

Maandag:
yoga/meditation/pranayama
ontbijt
afscheid





Onze workshops:

Korte introductie Ayurveda: Ayurveda is de traditionele meer dan 5000 jaar oude wetenschap uit India. Het is een holistisch gezondheidssysteem, gevormd om de gezondheid van de mens dusdanig te stimuleren, zodat hij een lang en gezond leven kan leiden. In de loop van duizenden jaren werd dit systeem voortdurend onderzocht, verder ontwikkeld en verfijnd.

Deze workshop is een introductie in deze oeroude indiase wetenschap, zijn oorsprong, vertakkingen, doel, behandelmethoden en materialen die nodig zijn voor verschillende behandelingen en veel meer.












Ayurvedische massage voor het hele lichaam:
Ayurveda biedt vele verschillende massage technieken en oliën aan die o.a. de spiertonus en de circulatie verbeteren en ook de functie van de gewrichten ondersteunen. Deze workshop omvat de meest belangrijke vormen van de Ayurvedische massage, zoals Abhyangam, Mardan en Unmardan.

Elke deelnemer heeft de gelegenheid, om onder vakkundige begeleiding de verschillende technieken uit te voeren. Dit gebeurt middels een roulatiesysteem, zodat iedere deelnemer masseert en gemasseerd wordt, om zodoende de weldadige werking van de massage te ervaren. Op deze manier doet u kennis op uit eerste hand en kunt u fouten vermijden, vooral als u van plan bent om deze kennis in toekomst beroepsmatig te gebruiken.

Deze workshop leert u inzicht te krijgen in de bedoeling van massages, de voordelen daarvan en kennis van de verschillende oliën, die bij verschillende mensen in verschillende constituties gebruikt worden.


Ayurvedische hoofdmassage:
Dit is een eenvoudige vorm van de Ayurvedische massagetechnieken, die ook het masseren van de schouder, de nek en de hoofdhuid omvatten. Hoofdmassages worden gegeven om stress en vermoeidheid te reduceren. Een behandeling duurt 20 tot 30 minuten. Ook hier krijgt iedere deelnemer de gelegenheid te masseren en gemasseerd te worden.




Unique ayurvedische voetmassage met de Kansya schaal:
Deze schitterende kunst van voetmassage wordt met behulp van een kleine bronzen schaal en Ghee (geklaarde boter) uitgevoerd. Dit is een wonderbaarlijke massage, die afkomstig is uit de Ayurveda en de Marmatherapie, werkt onspannend, vitaliserend en brengt de drie Dosha's (biologische factoren van het lichaam) in evenwicht. In deze workshop leert u het gebruik van de massage op uzelf en op anderen.









Ken je lichamelijke en mentale konstitutie (Prakruti):
In tegenstelling tot de reguliere gezondheidszorg ziet Ayurveda elke mens als uniek met zijn eenmalige psychosomatische temperament, zijn lichamelijke, functionele en cognitieve eigenschappen. De variatie van de drie biologische factoren (Dosha's) maken iedere mens een individueel en speciaal persoon. In deze workshop leert u de eigenschappen en de kenmerken van de drie Dosha's kennen, zodat u aan het einde van de workshop in staat bent uw eigen Prakruti te herkennen, door middel van het beantwoorden van een reeks vragen. Deze kennis maakt het mogelijk een gezonder leven te leiden, doordat u leert de juiste voeding te kiezen, die bij u past, de juiste leefstijl, uw sterkte en zwakte leert kennen en de erbij behorende ziektes, die daaruit resulteren en hoe u deze kunt vermijden.


Ayurvedisch koken:
Voeding speelt een belangrijke rol in de ayurvedische wetenschap. Centraal in deze workshop staan de ayurvedische principes van het koken, de juiste combinatie van voedingsmiddelen en specerijen betreffend de constitutie van het individu.

Wij willen u over de vele mogelijkheden informeren, om zowel culinaire en ook gezonde maaltijden op tafel te toveren, die tegelijkertijd voor verschillende constituties bestemd zijn. U leert het gebruik van specerijen en de bedoeling daarvan en de te vermijden combinaties van voedingsmiddelen. Daarnaast leert u, hoe u zou moeten koken en de ideale omstandigheden om te eten. Wij spreken erover, hoe door middel van deze regels de spijsvertering en de opname van de voeding in het lichaam kunnen worden ondersteund en verbeterd.

Natuurlijk gaan wij daarna de vers bereide spijzen samen gezellig genieten.




Ayurveda en Beauty:

Stralende jeugdige huid en glanzend gezond haar middels Ayurveda en Yoga:

Wilt u niet ook vroegtijdig ouderdom voorkomen, de uitstraling van uw huid verbeteren, deze elastisch en vitaal houden en uw haar gezond en glanzend laten uitzien?

Wij verklappen u eenvoudige geheimen, om dit alles te bereiken.

Tijdens deze workshop leert iedere deelnemer:

  • uitleg van de drie Dosha's betreffend de charakteristica van huid en haar
  • analyse van huid- en haar type volgens ayurvedische gezichtspunten (Vata, Pitta, Kapha)
  • belangrijke Marma punten, die de schoonheid beïnvloeden
  • bedoeling van voeding en leefwijze voor gezond haar en gezonde huid
  • verschillende technieken/therapieën voor mooi haar en mooie huid wat de individuele type betreft, zoals gezichtsmassage met kruiden, gezichtspacking, hoofdmassage
  • ayurvedische gezichtsbehandeling met Ubtan (ayurvedisch samengesteld kruidenmengsel voor reiniging en zachte peeling)
  • ayurvedische voetmassage als aanvullend element van de pedicure
  • voeding voor de schoonheid
  • bijzondere kruiden voor huid- en haarverzorging
  • speciale Yoga- en ademtechnieken om schoonheid van huid en haar te handhaven of terug te winnen


Yoga, meditatie en ademtechnieken:

Wij beginnen elke ochtend in Spa met Yoga, meditatie en Pranayama (ademtechnieken) als voorbereiding op de dag.















Prijzen:
enkele kamer € 598,00/persoon
meerpersoonskamer (3-4 bedden) € 498,00/persoon
meerpersoonskamer (6 bedden) € 478,00/persoon

Deze prijs omvat 3 overnachtingen, vers bereide biologische maaltijden, dranken en alle workshops.
Op basis van eigen vervoer.

Aanmelden tot 10.03.2012 uiterlijk.

Vanzelfsprekend is dit weekeinde alkohol- en rookvrij.

Verdere informatie ontvangt u van:

Lydia Reuter
AYURNADI, Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Dorpsstraat 51
6267AA Cadier en Keer
Tel. +31434071800
Wij verheugen ons daarop u te mogen begroeten in deze intensieve leerzame workshops.









Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen